Kannanotto: Opetustiedot opiskelijoille, nyt!

Uusi Tampereen yliopisto ei ole pystynyt aloittamaan ensimmäistä kokonaista lukuvuottaan ilman vakavia puutteita opiskelijoiden palveluissa. Iso osa tutkinto-ohjelmien opetustiedoista, kuten kurssien aikatauluista, on vielä elokuun alkaessa julkaisematta, ja keskustakampuksen opiskelijat eivät voi suunnitella syksyn opintoja vielä käytännössä lainkaan. Opintojen suunnitteluhankaluudet aiheuttavat osalla myös epävarmuutta toimeentulosta, sillä Kela vaatii joidenkin tukien myöntämistä varten opintosuunnitelman. Opintojen ohella töitä tekevät opiskelijat eivät opetusaikatietojen puuttuessa voi olla varmoja siitä, millaisia työvuoroja voivat ottaa syksyllä vastaan.

Eri tutkintovaiheessa olevien opiskelijoiden oikeusturvan kannalta on oleellista, että jokainen voi suunnitella opintojaan jo ennen syyslukukauden alkua. Yliopiston hämmästely tietotekniikan kanssa ei voi olla esteenä ihmisten opintojen etenemiselle, saatikka valmistumiselle.

Aamulehdessä tänään julkaistun uutisen mukaan yliopistolla olisi jo nyt mahdollisuus julkaista opetustiedot tiedostomuodossa opiskelijoille. Tällaista tietoa ei voi missään nimessä pantata viimeiseen asti, vaan kurssitiedot tulee julkaista pikimmiten. Nyt opiskelijat joutuvat odottamaan turhaan syksyn aikataulujaan vain siksi, että yliopisto ei keksi, miten tieto saataisiin “fiksusti esitettyä”. Tampereen yliopiston vihreä vasemmisto vaatiikin, että opetustiedot julkaistaan heti, jotta me opiskelijat voisimme aloittaa syksyyn valmistautumisen rauhallisin mielin.

Lisätietoja:

Ilona Taubert, Vivan puheenjohtaja

ilona.taubert@tuni.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s